Citromos pisztráng sütőben recept
A citromos pisztráng sütőben receptje a finom hozzávalókat kombinálja izgalmas és egyedi módon.
Citromos pisztráng sütőben recept
A recept elkészítése gyors és egyszerű, nem kell hozzá komoly konyhai előképzettség. Kezdő szakácsok is bátran belefoghatnak.
Hozzávalók
- 2db pisztráng
- 1-1 csokor kapor és petrezselyem
- 2db citrom
- 2db fokhagyma
- olaj
- só
- bors
Elkészítése
Töröljük szárazra a halakat, irdaljuk be, majd sózzuk meg jó alaposan. A csokor kaprot és a petrezselymet osszuk ketté a két pisztráng számára, majd karikázzunk fel egy szép nagy citromot. Szeleteljük fel a két nagyobb méretű fokhagymát is, és tömjük meg ezekkel a finomságokkal a halakat. Szórjuk meg még egy kis borssal, aztán egy kevés olajjal kikent tepsibe fektessük be őket és 170 fokon körülbelül 20 percig süssük.
A pisztrángról
A pisztráng a Salmonidae családjába tartozó édesvízi halfaj. A köznyelvben a pisztráng elnevezést használják néhány nem éppen ide tartozó halfaj megnevezésére is, mint például a pöttyös tengeri pisztráng. A pisztrángok húsa olajos, így gazdagok A és D-vitaminban, továbbá Omega-3 zsírsavakban.
A pisztrángok a nyílt hólyagú halakhoz tartoznak. Testük jellemzően rövid, oldalt összenyomott, az orrészük pedig rövid, elmetszett. Ekecsontja háromszögletű, 3-4 foggal a hátulsó szegélyén, míg elől erős fogak kettős sora található. Háta olajzöld színű, oldala sárgászöld, fekete és narancspiros lehet, szegett foltokkal, míg hasa fehér.