Rosé kacsamell recept
A Rosé kacsamell recept a finom hozzávalókat tökéletesen kombinálja egyedi és izgalmas módon. Elkészítése maximum 15 percet vesz igénybe, a sütési időn kívül.
Érdemes nem csak ünnepek alkalmával, hanem az év folyamán többször is elkészíteni. Tálalható főtt-, sült burgonyával, vagy jázmin rizzsel.
Aki nem szeretné a konyhában eltölteni az időt, szeretettel várjuk éttermünkben, egy Rosé kacsamell elfogyasztására, vagy bármilyen finomságra az étlapunkról.
Rosé kacsamell recept hozzávalói
- 2db közepes méretű kacsamell
- 1 szál rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- bors és só, ízlés szerint
Az étel elkészítése
A kacsamellek bőrös felét irdaljuk be úgy, hogy ne vágjunk bele a húsba, csak a hájat vágjuk meg. Ezután mindkét oldalát alaposan sózzuk és borsozzuk.
Tegyük száraz serpenyőbe a kacsamelleket, lefelé a bőrös oldalukkal, és kb. 6 percig süthetjük ebben a pozicióban. Közben adjuk hozzá a felvágott fokhagyma-gerezdeket és a rozmaring szálat. Amint eltelt a hat perc, forgassuk meg a kacsamelleket, és pirítsuk meg a többi részét is.
A 200 fokra előmelegített sütőbe 15 percre tegyük be a húst, de előtte szedjük ki közüle a rozmaringot és a fokhagyma-gerezdeket. Amennyiben megoldható, olyan serpenyővel dolgozzunk, ami használható sütőben is, ha nincs ilyen kéznél, akkor a húsokat tegyük át tepsibe!
A 15 perc elteltével vegyük ki a húst a sütőből, és hagyjuk pihenni még 10 percet, majd szeleteljük fel, és a Rosé kacsamell fogyasztásra kész állapotban van.
Aki a kacsamellet jobban átsütve szereti, az legalább 20 percig hagyja a sütőben!