Sült libacomb őszibarackkal recept
Receptek

Sült libacomb őszibarackkal recept

A ropogós sült libacomb a finom hozzávalókat kombinálja izgalmas és egyedi módon. Elkészítése maximum 10 percet fog igénybe venni, viszont a sűtési idő két óra körül van.

Érdemes nem csak ünnepi alkalmakkor, hanem többször is elkészíteni az év folyamán. Tálalható sült-, főtt burgonyával, vagy jázmin rizzsel. Őszibarackkal megbolondítva igazi ízkavalkádban lehet részünk.

Sült libacomb recept hozzávalói

  • 3db libacomb
  • 1db őszibarack
  • tengeri só, ízlés szerint

Az étel elkészítése

Alaposan tisztítsuk meg a húst és jól sózzuk be a bőrét is. Tegyük egy tepsibe a libacombokat, a bőrükkel lefelé.

A sütőt melegítsük elő 220°C-ra, és tegyük be a húst. 35-40 perc alatt sül ki a bőréből az összes zsír. Ekkor megfordíthatjuk a combokat és ezt az oldalt is süthetjük kb. 30-35 percen át, míg meg nem színesedik. Amennyiben sok a zsír a combok alatt, a feleslegeset szedjük ki, de azért kb. fél centi magasan hagyjunk meg. Ezután a tepsit szorosan fedjük le alufóliával, és süssük tovább 20-30 percet. Innentől a libacomb már csak puhul, így az idő elteltével ellenőrizzük a puhaságát. Ezen a ponton visszavehetjük a sütő hőfokát 190°C-ra.

Amennyiben omlós és puha a hús, vegyük le a fóliát, és még kb. 15 percre tegyük vissza, hogy megkapja a tökéletes színt.